Veelgestelde vragen

Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?

Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Kan ik een aanbetaling doen?

Natuurlijk kunt u een aanbetaling doen. Het maandbedrag zal dan nog lager worden. De genoemde lease prijzen op deze website zijn zonder aanbetaling.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Natuurlijk kunt u uw auto inruilen. Wij bieden altijd een correcte prijs voor uw oude auto.

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is het laatste termijn. Dit bedrag is altijd hoger dan het maandbedrag. U kunt ervoor kiezen de auto dan weer in te ruilen. De restwaarde van de auto zal ongeveer evenveel zijn als de slottermijn. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. U betaalt de slottermijn dan niet. Ook kunt u ervoor kiezen de auto in te leveren, zodat u, aan de hand van de waarde op dat moment, helemaal geen slottermijn hoeft te betalen.

Wat is de rente?

De rente op jaarbasis bedraagt ongeveer 8,5%. Deze rente is wel aan verandering onderhevig en kan dus soms wat lager of hoger uitvallen. Het exacte percentage wat u betaald hangt of van het moment dat u een auto wilt leasen, en verandert gedurende de looptijd niet meer.

Is de rente fiscaal aftrekbaar?

De rente is fiscaal aftrekbaar. Doordat de rente fiscaal gezien gewoon bedrijfskosten zijn, gaat dit van uw winst af en hierdoor betaalt u dus minder belasting.

Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP'ers?

Voor ZZP´ers is Financial Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.

Betaal ik ook BTW over het maandbedrag?

Nee, u voldoet de BTW direct bij aanschaf van de auto, u krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat u dan de BTW al heeft betaald, zit er geen BTW meer op het maandbedrag.

Wat is de zekerheid voor de bank bij Financial Lease?

De zekerheid die wij hebben is de auto. De auto vormt voor ons het onderpand. Wanneer u in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op de auto. Hierdoor heeft u en hebben wij zekerheid.

Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?

Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Kan ik ook particulier leasen?

Nee, wij kunnen enkel bedrijven (B2B) Financial Lease aanbieden.